Новини

Щонайменше 6 загиблих і 10 поранених внаслідок подвійних нападів у Нігері

Щонайменше шість людей загинули в результаті нападів підозрюваних джихадистів у Нігері поблизу кордону з Буркіна-Фасо.

За попередніми даними, під час терактів у ніч із середи на четвер загинули шість осіб, у тому числі поліцейський, два митники та троє цивільних, йдеться у повідомленні міністерства внутрішніх справ.

Ще десять людей отримали поранення, коли важко озброєні бойовики одночасно атакували прикордонний пост і міст поблизу прикордонного міста Макалонді.

Місцеві джерела раніше повідомили AFP, що напад спричинив загибель і жертви, але точні цифри невідомі.

Прикордонний пост Макалонді, де перебувають митники, жандарми та поліцейські, знаходиться в зоні, яка часто стає мішенню джихадистів.

Макалонді — останнє велике місто в Нігері перед кордоном з Буркіна-Фасо приблизно в 100 кілометрах в 65 милях на південний захід від столиці Ніамей.

Він розташований у регіоні Тіллабері, який знаходиться в так званій трикордонній зоні, зоні спалаху, де сходяться кордони Нігеру, Буркіна-Фасо та Малі.

Нігер, найбідніша країна світу за Індексом людського розвитку ООН, бореться з двома повстанцями джихадисів

Окрім нападів на заході з боку таких груп, як Ісламська держава у Великій Сахарі, це також стосується Боко Харам та провінції Ісламської держави Західна Африка на південному сході поблизу кордону з Нігерією.

У середу регіональна влада Тіллабері оголосила, що ряд АЗС буде закрито в кількох округах, щоб перервати постачання палива для джихадистів, які зазвичай пересуваються на мотоциклах або повнопривідних транспортних засобах.

Влада закрила ринки та табори біженців і оголосила про заборону пересування на мотоциклах у чутливих районах.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *