Новини

Таїланд обдумує більш жорсткі бордюри на тлі побоювань другої хвилі COVID

Влада охорони здоров’я в Таїланді рекомендує жорсткіші обмеження для бізнесу та пересування людей у ​​28 провінціях, включаючи столицю Бангкок, оскільки кількість нових випадків коронавірусу зростає.

Заходи, які потребують остаточного погодження з прем’єр-міністром Прают Чан-оча, включають призупинення діяльності деяких підприємств та масові заходи, що становлять загрозу зараженню громадськості, рекомендуючи тим самим людям у цих провінціях працювати з дому та уникати зайвих виїздів за межі своєї провінції.

З схвалення прем’єр-міністра, нові заходи повинні почати діяти в понеділок і можуть бути реалізовані до кінця січня, сказав Тавесін Вісануйотін, речник таїландської робочої групи COVID-19.

Раніше в суботу влада Бангкока наказала закрити школи на два тижні та тимчасово закрити дитячі садки, спортзали, бари та масажні магазини.

Торгові центри, ресторани, салони краси, басейни та громадські парки залишаються відкритими, дотримуючись суворих вказівок щодо соціального дистанціювання, проте деякі чиновники припускають, що в столиці та інших провінціях високого ризику можуть бути введені додаткові обмеження на вечерю.

«Ми очікуємо зростання інфекції в цій області, тому ми повинні мати суворі соціальні заходи для контролю за розповсюдженням. Буде закрито деякі підприємства, як-от розважальні заклади та ресторани, які можуть дозволити лише вивезення », – сказала Кіаттіфум Вонграджіт, постійний секретар міністерства охорони здоров’я.

Але в суботу в соціальних мережах Таїланду пролунав гнів через оновлені обмеження, коли власники підприємств висловили розчарування частковим блокуванням.

“Я суворо дотримуюся заходів, але зараз мені потрібно закрити свій бізнес, поки щодня багато людей ковзає на ефірі”, – написала Аксіка Чантаравінджі, власник спа-центру, на офіційній сторінці губернатора Бангкока у Facebook.

Економіка Таїланду сильно постраждала від коронавірусу, і вона є однією з найбільш постраждалих в Південно-Східній Азії через залежність від туризму та експорту.

У суботу Таїланд підтвердив 216 нових випадків коронавірусу та одну нову смерть.

Після першого спалаху коронавірусу минулого року країні вдалося зберегти відносно низький рівень зараження, зберігаючи кількість нових випадків однозначними цифрами протягом місяців до середини грудня.

Зараз, під час другої хвилі, багато випадків пов’язані з групою робочих мігрантів у провінції Самут Сакхон на південь від Бангкока. Ще одна група пов’язана з незаконними азартними барлогами у східному Таїланді, які почалися в середині грудня.

З початку січня минулого року в країні зафіксовано 7379 випадків коронавірусу та 64 смерті.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *