Новини

Іран захопив корабель, який зазнав Південна Корея

ВМС Іранського корпусу охорони ісламської революції (IRGC) захопили південнокорейське судно за “забруднення навколишнього середовища” в Перській затоці.

За повідомленням ВМС IRGC, судно, яке після захоплення було доставлено до Бандар-Аббаса, перевозило 7200 тонн етанолу.

“Південнокорейське судно з нафтовими танкерами з комерційною назвою” Ханкук Чемі “було зупинене ВМС Гвардії сьогодні вранці через порушення екологічних протоколів”, – йдеться в заяві ВМС IRGC у понеділок, додаючи, що танкер розпочав подорож до Південної Кореї з Порт Аль Джубайл в Саудівській Аравії.

У заяві додається, що акція була здійснена за розпорядженням провінційного судді.

Пізніше в понеділок міністерство закордонних справ Південної Кореї вимагало негайного звільнення судна, додавши в заяві, що його сили, розташовані в Ормузькій протоці, були відправлені в цей район.

Тим часом прес-секретар міністерства закордонних справ Ірану Саїд Хатібзаде заявив, що раніше представник міністерства закордонних справ Південної Кореї поїде в Тегеран пізніше цього тижня, щоб обговорити тривале заморожування Сеулом мільярдів доларів іранських грошей через санкції Сполучених Штатів. .

“Ми сподіваємось, що ця поїздка закінчиться повільністю цього процесу”, – заявила Хатібзаде в понеділок.

У грудні губернатор Центрального банку Ірану заявив, що Тегеран має 7 мільярдів доларів у Південній Кореї.

“Вони не дозволять нам переказувати гроші або платити відсотки за них, а замість цього стягуватимуть плату за їх збереження”, – сказав Хеммати.

Іран місяцями намагається використати ці гроші, щоб придбати вакцини проти COVID-19 у COVAX, глобальної програми вакцин, що діє під управлінням Всесвітньої організації охорони здоров’я.

США ввели жорсткі економічні санкції проти Ірану після того, як президент Дональд Трамп у травні 2018 року в односторонньому порядку відмовився від ядерної угоди Ірану зі світовими державами в 2015 році.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *